Berichten · 16 april 2023

Tijd voor Vernieuwing

Het was alweer even geleden dat ik mijn website had bijgewerkt. Een taak die niet alleen tijd vraagt, maar ook motivatie en enthousiasme. Precies die ingrediënten misten bij mij de laatste tijd.

Verandering Was Nodig

Na de overname van het bedrijf waar ik voor werkte, verloor ik geleidelijk het plezier in mijn werk. Ik hield mezelf voor dat met de aangekondigde “positieve” veranderingen, mijn enthousiasme wel weer terug zou keren. Toch moest ik erkennen dat ik misschien mezelf voor de gek hield.

Drie jaar hield ik vol, maar merkte dat mijn onvrede ook thuis invloed had. Er waren dagen dat ik nauwelijks iets anders deed dan werken, eten, en slapen. Het was tijd voor een beslissing.

De Knoop Doorgehakt

Op dat cruciale moment besloot ik actief op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Via social media stuitte ik op een vacature bij een klant waar ik al jaren kwam. Twijfel sloeg toe, maar wat had ik te verliezen?

Met de nodige moed solliciteerde ik en werd aangenomen!

Een Nieuwe Start

Sinds 1 april 2023 (geen grap) ben ik begonnen bij mijn nieuwe werkgever. Hoewel de beslissing om mijn comfortzone te verlaten allesbehalve makkelijk was, vooral na 11,5 jaar trouwe dienst, heb ik geen moment spijt gehad van mijn keuze. In deze eerste weken voel ik al een enorme last van mijn schouders vallen. Ik ben minder moe en merk dat het op alle fronten beter gaat. Het belangrijkste is dat ik weer met plezier naar mijn werk ga.

Het Belang van Plezier in Werk

Plezier in je werk is cruciaal, dat heb ik altijd gezegd. Als je merkt dat je geen vreugde meer vindt in je baan, blijf dan niet hangen in je comfortzone. Houd jezelf niet voor de gek; durf de stap naar verandering te zetten.