Hobby’s en activiteiten

Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar hobby’s en bezigheden, en ik ben daarop geen uitzondering.

Eén van mijn grote passies is het genieten van een heerlijk speciaalbiertje. Van een licht en verfrissend biertje tot een stevige Porter, mijn biercollectie is altijd goed gevuld, vooral met Belgische bieren. Mijn favorieten zijn de Quadrupel, Stout en Porter, maar een Blonde of een koude Pils zijn ook altijd welkom voor een verfrissende afwisseling.

Misschien zou je het niet meteen van mij verwachten, maar ik ben ook een redelijk goede kok en fungeer als chef-kok in huis. Naast het bereiden van recepten kan ik ook met eenvoudige ingrediënten iets lekkers op tafel zetten. Een van mijn specialiteiten is het bereiden van een smakelijke hamburger, die vaak een van de eerste opties is als ik vraag wat er gegeten moet worden. Volgens mijn dochter maak ik de lekkerste hamburgers, wat me altijd trots maakt.

Naast mijn werk in de IT ben ik thuis vaak bezig met Raspberry Pi’s, Arduino’s, Pi Pico’s en andere microcomputers en -controllers. Ik ben niet alleen bezig met programmeren, maar ook met elektronica en solderen. Dit komt voort uit mijn jeugd, waarin mijn vader mij introduceerde in de wereld van elektronica en solderen, een passie die hij zelf al had voor zijn hobby en werk.

Ik ben ook een liefhebber van retro-gaming en heb een aantal oude spelcomputers verzameld, elk volledig origineel en werkend. In het verleden heb ik veel oude consoles gerepareerd, gemodificeerd en gerestaureerd, hoewel het steeds moeilijker wordt om ze te vinden.
Niet alleen oude spelcomputers maar ook oude computers zijn te vinden in mijn verzameling, neem maar eens een kijken op Project 85.

Omdat ik graag met mijn handen werk, breng ik veel tijd door met het opknappen, repareren en restaureren van verschillende voorwerpen in mijn schuur. Van verroeste gereedschappen tot oude fietsen, ik probeer alles zelf te doen en te leren, zonder veel uit te besteden.

Hoewel ik geen fanatieke sporter ben, houd ik wel van lichamelijke activiteiten zoals wandelen en fietsen. In de avonden maken we graag een wandeling en in het weekend genieten we van lange wandel- en fietstochten. Sinds begin mei 2022 ben ik ook weer begonnen met mountainbiken, wat voor mij een geweldige manier is om actief te blijven en te genieten van de natuur.